Hidroizolacija vlažnih območij

POVEZANI MATERIALI

AQUAMAT Cementni hidroizolacijski premaz

AQUAMAT-ELASTIC Dvokomponenten elastičen hidroizolacijski premaz

POLYESTER CLOTH FOR WATERPROOFING LAYERS Poliesterska tkanina za ojačitev hidroizolacijskih slojev

FIBERGLASS MESH Mrežica iz steklenih vlaken za popolno ojačitev hidroizolacijskih spojev

 

I. NARAVA PROBLEMA – ZAHTEVE

Območja, ki so stalno izpostavljena vlagi, na primer kopalnice, prhe, sanitarni prostori itd., Morajo biti vodotesna, da se prepreči uhajanje vode v obliki vlage v sosednja območja.

Takšna hidroizolacija se običajno nanese pod ploščicami, ki v večini primerov pokrivajo površine vlažnih območij. Temeljna zahteva je, da mora hidroizolacijski sloj vzdržati konstantno vlago, hkrati pa mora biti tudi trajen in dolgotrajen, saj je kasnejši poseg v popravilo hidroizolacijske plasti težaven in drag.

II. REŠITEV

AQUAMAT je idealna rešitev za hidroizolacijo površin na območjih, ki so izpostavljena stalni vlagi. Je hidroizolacijski pemaz na osnovi cementa, ki zagotavlja popolno neprepustnost za vodo.

Primeren je za površine iz betona, cementne malte ali ometa.

AQUAMAT je še posebej priporočljiv za hidroizolacijo površin v vlažnih prostorih, ki so prekriti s ploščicami, kot so kopalnice, prhe itd., Saj njegova kemična povezanost z lepilom za ploščice (oboje je cementno) zagotavlja monolitno lepljenje obeh slojev.


III. UPORABA

Priprava podlage

 1. Površina mora biti očiščena, brez maščob, ohlapnih delcev, prahu itd.

 2. Po potrebi se izvede popolno glajenje podlage, da se ustvari enakomerna površina za nanos AQUAMAT-a in kasnejše pritrjevanje ploščic.

 3. Sledi dobro vlaženje brez ustvarjanja stoječe vode.

Uporaba AQUAMAT-a

 1. Vsebnost ene vrečke AQUAMAT (25 kg) postopoma dodajamo v 8,25 litra vode ob nenehnem mešanju, dokler ne nastane enakomerna zmes. Za mešanje se lahko uporablja mešalnik z nizkim vrtljajem (300 vrt/min).

 2. 2-3 nanosa AQUAMAT-a nanesemo s čopičem. Vsak premaz naj se posuši, preden nanesete naslednjega. Da se izognete razpokam, debelina vsake plasti ne sme presegati 1 mm.
  Poraba AQUAMAT-a: skupaj 2-3 kg/m².
  Ob spojih in stičiščih med stenami in tlemi je priporočljiva uporaba elastičnega tesnilnega premaza AQUAMAT-ELASTIC, ter lokalna ojačitev hidroizolacijske membrane z 10 cm širokim mrežastim trakom iz steklenih vlaken ali trakom iz poliestra. 12-15 cm široka prevleka AQUAMAT-ELASTIC se nanese vzdolž stikov ali stenskih križišč, armatura pa se postavi, medtem ko je sloj AQUAMAT-ELASTIC še svež. Drugi premaz se nanese, potem ko se prvi posuši.

  Uporaba AQUAMAT-ELASTIC je priporočljiva tudi tam, kjer se pričakuje razširitev krčenja podlage (npr. Tla s talnim ogrevanjem).
  Poraba AQUAMAT-ELASTIC: ca. 3,5 kg/m² skupaj.

IV. OPOMBE

 • Temperatura med nanosom mora biti najmanj +5ºC.

 • AQUAMAT vsebuje cement in z vodo reagira kot alkalno, zato ga uvrščamo med dražilne.

 • Preberite tveganje uporabe in varnostna navodila, napisana na vrečki.

gb15-1