V ISOMAT-u stremimo za inovacijami in se zavzemamo za razvoj novih izdelkov. Zato je v našem podjetju celotni oddelek za raziskave in razvoj, sestavljen iz 5 različnih kemijskih laboratorijev, kjer je zaposleno specializirano znanstveno osebje, ki vsako leto razvija 10-20 novih izdelkov v skladu s spreminjajočimi se potrebami trga in najnovejšim tehnološkim razvojem v gradbenem sektorju . Hkrati oddelek za raziskave in razvoj izboljšuje naš trenutni navor izdelkov v skladu s tržnimi potrebami ali zahtevami.

Ustvarjanje novih izdelkov je potreben proces, ki je temeljnega pomena za strategijo stalnega razvoja podjetja v Grčiji in na posebej zahtevnih tujih trgih.

V preteklih letih smo se posebej osredotočili na razvoj izdelkov za renovacijo in sanacijo. V ta namen smo v veliki meri obogatili našo kategorijo izdelkov za sanacijo in razvili smo številne nove linije izdelkov za dekoracijo ali sanacijo. Najpomembnejša skupina izdelkov, ki smo jih razvili, so barve ISOMAT COLOR SYSTEM za notranje in zunanje površine, kar je odprlo pot za uspešen vstop ISOMAT-a na posebej konkurenčen trg industrijskih barv. Naša paleta barv se vsako leto nadgrajuje z novimi in bolj specializiranimi izdelki, kot je linija izdelkov za zaščito lesa ISOMAT, ki je znana po svoji vrhunski kakovosti.

Linija izdelkov iz mikrocementa in dekorativni premazi za tla in stene, ki so zaradi svoje kakovosti in izjemno privlačnega končnega rezultata dosegli znaten prodor na številnih trgih, je popolnoma ustrezna za proces sanacije in estetskega remodeliranja notranjih in zunanjih površin.

V zvezi z energetsko obnovo objektov, kar je podprto in okrepljeno s pomočjo EU programov, smo razvili linijo integriranih izdelkov za zunanjo toplotno izolacijo, in sicer ISOMAT THERMOSYSTEM in KELYFOS, oba certificirana na osnovi smernice ETAG 004, EAD 040083-00-0404, ki predstavljata odlično rešitev za prenovo stavb, hkrati pa prispevata k prenovi njihovih fasad.

Poleg tega je ISOMAT v letu 2013 naredil pomembno naložbo v oblikovanje popolne vertikalno integrirane proizvodne linije izdelkov iz poliuretana, ki bogatijo ponudbo podjetja z inovativnimi ISOMAT POLYURETHANE SYSTEMS, ki vključujejo hidroizolacijske materiale, talne premaze, tesnilne mase, temeljne premaze in lepila. ISOMAT je trenutno eno redkih podjetij s to tehnologijo gradbenih materialov na svetu, kar podjetju daje konkurenčno prednost pri nadaljnjem razvoju izvozne prodaje in pri prodoru na nove trge.